Kindad - ajalooliselt ühed põnevamad aksessuaarid


Vintage Gloves: Yasmeen Ghauri
 in Lanvin Opera Glove/Gauntlets
Elle US, 04,1990
Kindad on olnud läbi ajaloo ühed põnevamad ja tähenduslikumaid aksessuaare, millel on olnud nii ilu, staatuse kui praktiline väärtus.

Neid on hinnanud erinevas seisuses inimesed, neid on kingitud, nendega on austatud ja ka solvatud. Kinnastel on oluline tähtsus olnud erinevates tseremooniates ja kommetes ning nendega on antud edasi teateid ja volitatud kohustusi täitma.
Kinnaste välimus on olnud nii lihtne ja ka kaunistatud väga külluslikult.

Tänaseks päevaks on on kinnastel peamiselt praktiline väärtus, kuid aeg ajalt moegurmaanid leiavad taas kinda võlu ja taas saab see uue hingamise.









Üks kuulsamaid kinda tulekuid on meie mälus ilmselt Michael Jacksoni kuulus kinnas, kuid tema kasutuses oli neid rohkemgi...






Catherine Elizabeth Midelton
(Cambridge´i hertsoginna),
tuntud kui Kate Middelton
Lady Gaga Oskarite gaalal 2015
Kindad ei ole endiselt kuulsuste garderoobist kadunud. Need on jäänud õhtu ja gaalakleitide juurde kuuluvaks.


Samuti kuuluvad kindad sageli kuningaperede garderoobi. Ajaloos on olnud kuningapered kõige enam kinnastega seotud ja tavades on olnud mitmeid rituaale ja tseremooniaid, kus on erinevaid kindaid kasutatud. Loomulikult on valitsejad loonud erinevaid reegleid kinnaste kandmise kohta ehk kinnaste kandmise etikette.




Pruutide garderoobis on olnud kindad läbi ajaloo. Kindad annavad sageli just tseremooniale omase romantilise tooni ja see tõttu on need ilmselt jäänud pruutide lemmikuteks. Pruutide grarderoobist leiab kindaid lõputult...


Paulie Antques LOOKBOOK
Samuti kuuluvad kindad jäävalt moegurmaanide ja fashionistade taas ja taas avastustesse ning võivad pakkuda huvitavaid visuaalseid emotsioone.


Kommentaarid