Pintsak või ülikond kotti - reisile kaasa

Vahel on vaja ka ülikond või pintsak reisile kaasa võtta või muuks transpordiks pakkida.
Ja see võib osutuda segadust tekitavaks ülesandeks, kui seda ei tule just väga sageli ette.

Isegi hea materjali puhul võib juhtuda halva pakkimise korral, et võtate kotist välja kortsunud eseme ja ei saagi seda kohe selga panna.
Võite aurutada või triikida, aga see on ikkagi lisatöö ja aeg...
See probleem nõuab lahendust.

Õnneks on neid lausa mitu!


Pintsaku pakkimine versioon 1 - õlad üksteise sisse

Nii on ka hea pintsak kokku lappida kas või kesklinnas, kuid ei ole päris kortsukindel nagu...

Sobiv viis rätsepatööna valminud pintsaku pakkimiseks.

Samas on see mugav moodus kohvri pakkimisel - eriti siis, kui ruumi on väga piiratult. Tulemus on piisavalt lame ja mõnikord ainus võimalus sellisel moel pakkida. 

Kuidas siis? Põhimõtteliselt lükka üks õlg pahempidi ja aseta see teise õla peale, mis on parempidi ning sea õrnalt kokku - see istub justkui iseenesest kokku. Varrukad jäävad otse alla rippuma. Parem on tõmmata ka krae välja murdejoonelt. Nüüd murdke see pooleks.

Hea versioon, kui on vaja virnastada mitmeid esemeid.
Sobib ka jope vm. sarnase eseme pakkimiseks.

Puuduseks on see, et vajab küllalt laia pindala kohvris ja päris teiste rõivaste raskuse alla siiski ei soovita panna. Samas see versioon ei vaja teostamiseks puhast siledat pinda ja seda saab teha seistes ja hoides jakki käes.


Pintsaku pakkimise versioon 2 - särgistiilis pakkimine

Mõnikord lihtsaim viis lahendada pakkimine lihtsalt ja kiiresti nagu triiksärgiga.

P.S. Seda ei tohiks kasutada, kui Teil on rätsepatöö pintsak karvariidel või õlatugevdustega - see kahjustaks tugevalt pintsakut - AINULT PEHMELE JAKILE.

Varrukad voldi selja taga koos õlanukkidega, mille õlad kattuvad veidi keskel ja siis pooleks murda. Säti krae. 

Puuduseks on see, et kuna murdejooni on päris mitu, nii vertikaalselt ja horisontaalselt, siis saab ilmselt päris mitu murdejoone volti. Mitte mingil juhul ei tohiks üldse midagi peale pakkida.
Teine puudus, kui pakkija ei ole teadlik ja murrab tugevdatud rinnaosa või õlgadega pintsaku kokku, siis võib ülikond vormi kaotada, mis võib vajada korrastamiseks rätsepa abi.


Pintsaku pakkimise versioon 3 - pintsak rulli

Üks loominguline pakkimise viis on veeretada pehmeks toruks.

Suur eelis on see, et kui see on osavalt tehtud, siis on tulemus väga hea.
Lisaks saab vajaliku särgi või paar ning ka aluspesu rulli panna, piisab kui on piisavalt sügav kohver. Lihtsalt on vaja sättida rull nii, et see oleks vaba, kuid samas et teised asjad hoiaks selle koos. 
Kui kohver on liialt täis topitud, siis see ei tööta, vaid on suurem tõenäosus kortsud saada tervele pakile.

Peamiseks puuduseks rull ise võtab rohkem ruumi ja hooletul pakkimisel, näiteks liiga kõva rullimine, võib plaan vett vedama minna. Õigel toimimisel, seda siiski ei juhtu.



Pintsaku pakkimise versioon 4 - pintsak ja viigipüksid komplektis

Kasutades esimest pinsaku kokkupaneku versiooni, saab ka püksid heas seisukorras transporditud.

Sobiv viis rätsepatööna valminud pintsaku pakkimiseks.

Keera pintsaku üks õlg pahempidi ja aseta see teise õla peale, mis on parempidi ning pane õrnalt kokku. Varrukad jäävad otse alla rippuma, säti ka krae murdejoonelt. Nüüd murdke see pikkupidi pooleks ja pange kokkupandud viigipükste keskele, keerake sääred pintsaku paki peale ja samuti pükste ülaosa.

Puuduseks on see, et vajab küllalt laia pindala kohvris ja päris teiste rõivaste raskuse alla siiski ei soovita panna. See versioon siiski vajab puhast siledat pinda, et püksid ümber sättida, kuid on võimalik teostada ka piiratud võimalustega.



Ülikonna või pintsaku transpordil hea teada...

Enamasti võtab lahti pakkimine vaid mõne minuti ja see on mõistlik nende esemete puhul kohe teha k.a. mantlite, bleiserite ja muude taoliste toodete puhul, et minimaliseerida võimalik kahju (kortsumine vm).

Loomulikult on võmalus vältida pakkimist kohe alguses - sadamasse või lennujaama jõudes lapi versioonil 1 üle käe ja võta reisile kaasa, nii ei pea seda üldse pakkima - kui siis võibolla paar tundi õhuliini.

Kui vähegi võimalik, siis kasutage täispikka rõivakotti ja hoides ülikond/pintsak riidepuul - kindlasti õige pikkusega riidepuul.

Vajadusel pintsakut kaasas kanda, siis kanna pintsakut kokku murtuna (versioonil 1) vooder väljapool, nii väldid võimaliku mustuse sattumist õigele poolele ja selga pannes on kõik korras - hiljem saad voodri puhastada. Lisaks on sageli vooder selles osas vähem tundlik kui pealismaterjal, näiteks kajaka väljaheide võib võtta kangalt koguni värvi.
Samuti on mõistlik seda meetodid kasutada, kui külas olles viskate pintsaku üle diivani ääre.
Kindlasti on soovitav ka ükskõik milliste jakkide või mantlite puhul.

Nii lihtne - on ju! 😋  IOBPCUKP

Vahvaid reise!

Kommentaarid